GARNÉLÁS-CUKKINIS SPAGETTI

2018.03.21

Futószezonban rengeteg szénhidrátot próbálok bevinni, húst viszont minimálisat fogyasztok.

A tésztának a futásra kifejtett jótékony hatásán kívül hatalmas előnye, hogy irgalmatlan gyorsan elkészül, rengeteg féleképpen variálható, és eszméletlen finom tud lenni. :)



Hozzávalók:

  • 200 g spagetti
  • 1 cukkíni
  • 100 g garnélarák
  • 1 dl paradicsomszósz (nekem van házi, én azt használom, de mindenki tudja saját ízlésére alakítani a boltit is. Feltétlenül jót tesz neki a bazsalikom )
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4-5 szem friss paradicsom
  • só, bors, oregánó, borsikafű
  • kevés olívaolaj
  • fél citrom leve
  • 2 ek. parmezán

Elkészítés:

  • A tésztát sós, kicsit olajos, lobogó vízben feltesszük főlni. Nekem ennek a fajta tésztának 10 perc kellett, hogy még roppanós maradjon. (Barilla gluténmentes)
  • Amíg a tészta fől, a megmosott, letörölgetett cukkinit vagy vékony csíkokra vágjuk, vagy ha van erre alkalmas eszközünk, akkor spagettit készítünk belőle. A lilahagymát vékony csíkokra vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk.
  • Kevés olívaolajon pár perc alatt "rózsaszínre" pirítjuk a garnélát, közben sózzuk, picit borsozzuk, és megszórjuk kevés borsikafűvel (halakhoz és tengeri micsodákhoz a kedvenc fűszerem). Ha kész, egy tálba félretesszük.
  • Az előzőleg használt edényben (serpenyőben, ki mit használ) teszünk még egy kevés olívaolajat. Elkezdjük bent pirítani a lilahagyma felét, a csíkozott cukkinit és az aprított fokhagymát. Közben sózzuk, borsozzuk, és kevés oregánóval meghintjük.
  • Közben a kész spagetti tésztát leszűrjük, és azon melegében a "cukkini tésztához" adjuk. Alaposan összeforgatjuk, hozzáöntjük a paradicsompürét, és a félretett garnélát, elkeverjük, hogy mindent alaposan befedjen a szósz. Így hagyjuk 1-2 percig rotyogni.
  • Addig felkockázzuk a paradicsomot, és lereszeljük a parmezánt.
  • A tésztához hozzáadjuk a paradicsomokat, és a lilahagyma másik felét, valamint meglocsoljuk fél citrom levével. Ismét alaposan elkeverjük. Még egy percet hagyjuk rotyogni.
  • Ha kész, friss parmezánnal megszórjuk, és már fogyaszthatjuk is.

Jó étvágyat! :)

© 2018 Tarr Alexandra - gasztro blogger & Forever Living tanácsadó és értékesítő
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el